Unplanned redecorating

Vi småprater om oppussing og hvilke ønsker vi har. Egentlig skulle vi ha flyttet kjøkkenet ut i stuen denne våren, men prosjektet ble utsatt ett år, så vi skal ikke gjøre noe nå. Det er bare så gøy å visualisere. Det ene fører til det andre, og så sitter vi der med fargekart og skisser. Vi bestemmer oss for å male en vegg, det er gøy med forandring, og en kontrastvegg er ikke så krevende.

Før jeg vet ordet av det har én vegg blitt til mange, og alle rom i leiligheten er klare for oppgradering. Vi fjerner lister, pusser gulv, vasker vegger, henger ved malingsdisken på Jernia, og kan fargekartet til Jotun Lady ut og inn. Vi diskuterer glans vs matthet, rulle vs pensel, og gjør storinnkjøp.

Vi maler, drikker rødvin, snakker om livets store og små mysterier, spiser frossenpizza og sjokolade. På kveldene ligger vi på madrass på gulvet midt i stuen og ser serier, og om morgenen våkner vi med malingslukt i nesa.

Vi kjører innom mamma for å hente ved for søsteren min før vi skal på IKEA for tredje gang på tre dager, og hun ler: «Akk, ungdommelige pågangsmot». Svigerfar sender melding og minner oss på at vi må male diagonalt på første strøk, og pappa ringer for å få forklaring på en snap han fikk fra S.

Når helgen er over er to rom nesten ferdig, og vi ser stolte på resultatet. Jobbdagen brytes opp av bilder og lenker av sofaer, stoler og trekk i ulike farger, og jeg gleder meg til å komme hjem og fortsette på prosjektet vårt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *